Početna

POLITIKA

EKOLOGIJA

 GOSPODARSTVO

Linkovi

Kontakt

 

Domovinski rat

 

 

 

PLAŠKI Vijećnici SDSS-a promijenili nazive brojnih ulica, hrvatski vijećnici u znak prosvjeda napustili sjednicu

Ulica 1. gardijske postala Ulica sv. Save
Autor DUBRAVKA VUKOVIĆ


http://www.vecernji-list.hr/newsroom/news/croatia/245258/index.do


Na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća općine Plaški, većinom glasova vijećnika SDSS-a promijenjeni su nazivi pojedinih ulica. Ulica Josipa Jovića sada nosi naziv Ulica Ive Andrića, a Ulica Eugena Kvaternika preimenovana je u Put Grbice. Ulica 1. gardijske brigade od jučer ima naziv Ulica svetog Save, a Saborčanska je postala Ulicom Save Kosanovića. Umjesto Ulice kralja Zvonimira sada je Željeznička ulica, a Bernardina Frankopana preimenovana je u Ulicu Vuka Karadžića. Ulica 143. domobranske pukovnije od sada nosi ime Maršala Tita, a Slava Raškaj dobila je 'nasljednika’ u vladici Danilu Jakšiću.

Bosanska je ulica preimenovana u Ulicu Omerpaše Lapasa, dok je Ulica Ivane Brlić Mažuranić postala Ulicom ZAVNOH-a. Trg Katerine Zrinski od jučer se naziva Trgom vladike Danila Jakšića. Ulica Krbavskog boja od sada je Verski put. Nekoliko ulica poput Vladimira Nazora, Kralja Tomislava i Plitvičke ulice ostalo je nepromijenjeno. Odluka o preimenovanju ulica izazvala je zgražanje vijećnika stranaka s hrvatskim predznakom i nezavisnog Borislava Kašljevića.

– U Plaškom će, jamčim životom, biti problema ako tako promijenite nazive ulica – kazao je Kašljević. Vijećnike SDSS-a zamolio je da tu točku skinu s dnevnog reda. Vijećnici stranaka s hrvatskim predznakom i B. Kašljević napustili su sjednicu, a načelnica općine Plaški Radmila Medaković (SDSS) rekla je da se o promjeni naziva ulica razmišlja već nekoliko godina.
 

Na vrh

 

2005-03-21