Početna

POLITIKA

EKOLOGIJA

 GOSPODARSTVO

Poveznice

Kontakt

 

EU

 

 

 

Hrvatska mora krenuti od početka

Članak poslan za Vjesnikova “Stajališta”. Nije objavljen.

Piše: Mr. Goranka Adam

Mislim da je gospodin Toma Podrug u svom članku "Zapadni Balkan omča je Hrvatskoj oko vrata" objavljenom u Vjesniku 09.02.2004.( a s kojim se uglavnom slažem) previše važnosti dao gospođi gradonačelnici Zagreba. Naime, u svom članku gospodin Podrug piše o organiziranju "Regionalne konferencije Zagreb-Sarajevo-Beograd prema Europi" u Zagrebu, jer kako je gradonačelnica rekla, veze Zagreba, Sarajeva i Beograda izviru iz zajsdničke povjesti. Gospodin Podrug se pita, hoće li nas naša sadašnja vlast uvesti u kulturnu, gospodarsku i političku suradnju sa onim državama sa kojima smo dijelili tisućugodišnju povjest, odnosno, hoće li gradonačelnica Zagreba pozvati gradonačelnike Beča, Praga, Budimpešte, Varšave i Ljubljane.

Po mom mišljenju , ta gospođa  samo izvršava naređenja svoje partije, jer samo tako i može biti gradonačelnica Zagreba. U protivnom, gospođa gradonačelnica bi potonula  kao i večina, u ovoj zemlji, koji misle svojom glavom. Isto tako i žal za narodima sa kojima smo imali tisućugodišnji suživot, po mom mišljenju je isto što i plakati za prolivenim mlijekom. A osim toga ni Poljaci, ni Česi, a ni Mađari i Austrijanci više nisu što su bili.

Hrvatska je nažalost na dnu u gospodarskom, političkom i kulturološkom pogledu i sva ta naklapanja o nekim novim ili starim suživotima su u ovom momentu besmislena. Mi moramo krenuti od početka, od mužnje krava, hrvatskih u Hrvatskoj, od skupljanja sijena hrvatskog u Hrvatskoj (jer ako niste znali, čak i sijeno uvozimo), ako želimo opstati.

Slovenci su u zadnjih pedeset godina Jugoslavije izgrađivali svoj nacionalni identitet i stvarali svoju državu. Svoju djecu su od najranijih, vtičkih dana učili da je njihova domovina Slovenija, a ne Jugoslavija. Za njih je Jugoslavija bila samo nužno i privremeno zlo, politički dogovor i oni su taj period iskoristili za izvući maksimalne koristi iz te zajednice, a istovremeno su pazili da oni u zajednicu daju što je moguće manje.

Za razliku od Slovenaca, naši političari su u tom periodu sustavno razarali hrvatski nacionalni identitet, nacionalni ponos, a domoljublje su izjednačili sa šovinizmom i proglasili ga najvećim neprijateljskim činom. I ne trebamo se sada zavaravati, jer Hrvati i danas u "samostalnoj" Hrvatskoj glasuju za te i takve političare i njihove sljedbenike. Kada bi bili pametni i pošteni prema svojoj djeci, sada bi smo trebali početi raditi ono što su Slovenci već uradili u proteklom periodu. Dakle, trebamo učiti našu djecu tko su, što su i gdje pripadaju.

Umjesto toga, naša vlast se zalaže da našu djecu u školama uče o spolnim odnosima ( jer o tome do sada nitko ništa nije znao !), a vrhunac inventivnosti za 21. stoljeće je otkrivanje kondoma. Istina, uveli su i nešto novo, novi pristup u seksualnom odgoju. Djecu će naučiti da su spolnoi organi isto što i debelo crijevo ili mokračni mjehur.(sreća pražnjenja) i spolnost više nema nikakve veze sa ljubavlju i željom zrelih ljudi za stvaranjem doma i rađanjem djece. A da bi uveli tu nakaradnost u škole iskoristili su jednu od bolesti koja se prenosi, između ostalog, i spolnim kontaktom. Idealno za mentalni sklop homoseksualaca. Ja nemam ništa protiv homoseksualaca, ali sam užasnuta činjenicom da se hrvatskoj djeci u školama nameće taj mentalni sklop kao normalan. A kada su biskupi postupili u skladu sa načelima katoličke crkve i uradili ono što im je i posao, homoseksualci i mladež SDP-a su se pobunili i rado bi biskupe, a vjerojatno i one koji se s njima slažu, poslali na Goli otok. Taj otok nam zbilja nedostaje za konačnu uspostavu sretnog i demokratskog društva.

Ja vjerujem u Boga. Vjerujem, da  koliko ima ružnog i zlog oko nas, isto toliko ima i lijepog i dobrog koje neće pokleknuti pred ružnim i zlim. Samo, da bismo lijepo i dobro osjetili i vidjeli trebamo to zaslužiti.

Goranka Adam

Kaštel Kambelovac

Na vrh

 

2004-02-13