Početna

POLITIKA

EKOLOGIJA

 GOSPODARSTVO

Poveznice

Kontakt

 

Hague

 

 

 

Stabilna haaška kolonija

Nenad Piskač
Tjednik Fokus
http://www.fokus-tjednik.hr/vijest_arhiva.asp?vijest=1969&izdanje=87

Da nas je JNA s četnicima uspjela sve pobiti, kao na Bleiburgu, ICTY-ja ne bi bilo

Ni šest novih optužnica, u kojima se lažno tereti Republika Hrvatska i šest hrvatskih branitelja za agresiju na Bosnu i Hercegovinu, nije bilo dostatno da s interkontinentalnoga leta prizemlji šefa vlade, da predsjednika države pri kraju mandata natjera na prvu ozbiljnu državničku izjavu, da predsjednika Sabora pozove na uzbunu i žurnu izvanrednu sjednicu najvišega predstavničkog tijela hrvatskoga naroda. Svi optuženi redom potpisuju “dragovoljni” odlazak u haašku tamnicu. Oporba se bavi sitnim potkusurivanjem. Udruge proizišle iz Domovinskoga rata ovako rascjepkane nisu nikakva snaga. Civilno društvo? Tišina, također. Mediji - jednoumno naprijed. Sveopća nirvana nameće samo jedan zaključak - Hrvatska je od Tuđmanove regionalne sile danas postala stabilna haaška kolonija.
Sada je jasno kako se političke optužnice Carle del Ponte uklapaju u Sanaderov program - pokrenimo Hrvatsku. Njegovo pismo Haagu neodoljivo podsjeća na svojedobno Račanovo pismo. Optužnice su sastavni dio i Mesićeva programa liberalne građanske Hrvatske, kao posljedica svjedočenja zaštićenoga svjedoka i isporuke pismohrane državnih tajna. Šeks je ponudio oportunističke post festum rasprave. A za njegovu zamjenicu Vesnu Pusić od ranije znamo da je u Saboru zastupnica Carle del Ponte. Za preostali dio Sabora vrijede stranačke stege. Sve to dokazi su političke stabilnosti haaške kolonije.
Najnovija haaška ofenziva protiv Hrvatske i Hrvata u BiH došla je umjesto otkrivanja istine o Bleiburgu. Danas od tzv. saveznika iz Drugoga svjetskog rata dobivamo optužnice temeljene na lažima. Da je JNA s četnicima uspjela pobiti sve nepokorene Hrvate, kao na Bleiburgu, Haaškoga suda danas ne bi bilo. Dokaz tomu jest da Nürnberg nije osudio nijednoga Hrvata, čak ni Tita, a ponajmanje najmlađega partizanskog generala Franju Tuđmana. Haag naknadno ispravlja nürnberški “propust”. Mirnodopska saveznička akcija u Hrvatskoj, nakon što je postala suverena država, svela se na kupovanje i instaliranje liberalne demokracije. I saveznici i domaća liberalna demokracija u bitnome se slažu: u Europu Hrvati mogu samo preko haaškoga praga, ni prije ni poslije. Ako je to put, a jest, uvjerava nas kompletna politelita, onda tome društvu i takvoj demokraciji treba reći da je Hrvatska i prije globalne antiterorističke koalicije vodila na svome teritoriju antiteroristički rat i to ne preventivnoga karaktera. Ovdje je srpski terorizam uz pomoć etničkoga čišćenja prekinuo hrvatski teritorij na polovinu. On to ne bi mogao da svojedobno nije bilo izdaje na Bleiburgu, te bez zelenoga svjetla SAD-a i Europe. Zato se Haag ne bi smio promatrati izvan bleiburške dioptrije i politike tzv. međunarodne zajednice prema Hrvatskoj s početka devedesetih godina prošloga stoljeća. Za bleiburški masakr nikada nije podignuta nijedna optužnica zato jer su Hrvati s eurosavezničkoga stajališta i tada i sada bili i ostali krivi. Nije posrijedi tajna zavjera nego javna.
Engleska i danas brani svoje sudjelovanje u bleiburškoj egzekuciji Hrvata. To su već povijesne činjenice, ako i nisu haaške ili nekoga drugoga međunarodnog suda za ratne zločine. Stabilna haaška kolonija jednoga će dana biti i pridružena, ali tek kada, poput pogana, žrtvuje hrvatske branitelje, a s njima i istinu o samoj sebi. Mi znamo, svi hrvatski generali na ovomu području, a pogotovo na teritoriju Republike Hrvatske, pobornici su i preteče globalne antiterorističke koalicije. Ako je europski projekt republika srpska krajina, republika srpska, kao što je to bila Jugoslavija, onda je logično da će svi hrvatski antiteroristički generali završiti u Haagu kao teroristi i zločinačka organizacija, zajedno s Hrvatskom kao agresorom na eruosavezničke projekte, uključujući i BiH. Saveznici iz Drugoga svjetskoga rata obračunavaju s nepostojećim “hrvatskim nacizmom”.
Uvijek je, čak i u kolonijalnim okolnostima, takva količina nepravde, kakva se protiv Hrvatske i hrvatskih branitelja ukopala u Haagu, vrištala do neba. Tamo gdje se nije obratila nebu, rađala je osvetom, tj. terorizmom. Haag, dakle, nije pitanje pravde nego je pitanje političkoga terorizma usmjerenoga prema hrvatskome narodu i njegovoj državi. Globalni preventivni rat na primjeru Hrvatske pretvorio se u politički terorizam. Haag od Hrvata želi načiniti teroriste i zločinačku organizaciju s jedne strane ili s druge da vrišteći pribjegnu nasilju kako bi skrenuli pozornost na nepravdu koja im se čini. Ali Haag zna da Hrvati nisu bombaši samoubojice, a računa i na etiku situacije koja od Tuđmanove smrti vlada Hrvatskom...
 

Na vrh

 

2004-04-09