Početna

POLITIKA

EKOLOGIJA

 GOSPODARSTVO

Poveznice

Kontakt

 

Istina o ulozi iseljenih Hrvata tijekom Domovinskog rata (1991-1995)

Povijesno-dokumentarno-informativna TV emisija

na hrvatskom i engleskom jeziku 

2006-08-09 

Pise:
Zvonimir B. Ranogajec
Krscanski TV producent i autor TV emisije

        U nasoj se domovini Hrvatskoj tako malo i iskrivljeno zna o iseljenim Hrvatima i njihovoj ulozi tijekom Domovinskog obrambenog rata 1991-1995. Drugi produciraju, snimaju i redovito prikazuju veliki broj filmova i TV emisija o svojim povijesnim ratnim godinama i nanizu lazi, a celni ljudi na vlasti u Hrvatskoj i Hrvatska drzavna televizija HRT sustavno ignoriraju televizijske emisije proizvedene i snimljene od strane TV djelatnika iz iseljene Hrvatske o iseljenim Hrvatima i njihovoj ulozi tijekom Domovinskog rata 1991-1995! 

       Kolika je bila pomoc i briga iseljenih Hrvata tijekom Domovinskog rata? (1991-1995) Jedno je sigurno, a to je nepobitna cinjenica da bez Bozje pomoci i bez goleme pomoci iseljenih Hrvata, njihovih vjerskih zajednica i politickih, drustvenih i sportskih udruga i pojedinih Hrvata, danasnja gospodarska i politicka slika Hrvatske bila bi bitno dugacija. Iseljena Hrvatska je jednako domovinskoj zasluzna za uspostavu i obranu suvremene i suverene hrvatske drzave!

       Razlozi zasto sam proizveo povijesno- dokumentarno-informativnu TV emisiju: "Istina o ulozi iseljene Hrvatske tijekom Domovinskog rata" (1991-1995)

          Povijesno-dokumentarno-informativna TV emisija "Istina o ulozi iseljene Hrvatske tijekom Domovinskog rata 1991-1995" sadrzi kratke isjecke jednog djela mojih dokumentarnihTV emisija snimljenih kronoloskim redom u razdoblju izmedu 1991. i 1995. godine tijekom Domovinskog rata u hrvatskim zajednicama Sjeverne Amerike.

        Mnogi Hrvati u iseljenistvu danas su razocarani, podijeljeni, nepovjerljivi i apaticni. Umjesto pocetka jednog novog i stabilnog odnosa koji bi ujedinio domovinsku i iseljenu Hrvatsku, mnogi od njih poceli su na zalost, sto je ogromna greska, a cijena te greske bit ce iznimno velika za sve nas Hrvate, stavljati svoje osobne interese i ambicije ispred hrvatskih nacionalnih interesa i interesa iseljene Hrvatske, a sve u ime domoljublja. Zaboravili su istinu o svojoj velicanstvenoj ulozi tijekom Domovinskog rata. Moje je razumijevanje i uvjerenje, a to je i razlog zasto sam proizveo povijesno-dokumentarno- informativnu TV emisiju "Istina o ulozi iseljenih Hrvata tijekom Domovinskog rata 1991-1995" da konkretni i stvarni primjeri u ovoj TV emisiji djeluju ohrabrujuce, snaznije i ucinkovitije od prica i zapisa o ulozi iseljenih Hrvata u Domovinskom ratu 1991-1995. Dokumentacija u rijeci i slici, u ovome slucaju ova TV emisija, informira i dokazuje djela udruge i pojedinaca! Dobro je javno iznasati istinu o svojem narodu, jer istina oslobada covjeka i naciju! 

 

 

        Nekoliko rijeci o producentu TV emisije

         Zvonimir B. Ranogajec je vjernik krscanske vjeroispovijedi i jedan je od rijetkih Hrvata u iseljenistvu koji svojom kamerom svjedoci zivot iseljene Hrvatske. Jos 1968. godine odlucio se za filmsku, a 1983. godine za televizijsku djelatnost. U razdoblju izmedu 1968. godine do danas producirao je i snimio vise od 80 dokumentarnih filmova, TV emisija, priloga i intervjua na hrvatskom i engleskom jeziku. Svrha i smisao dokumentarnih filmova koje je producirao i snimio u suradnji sa suprugom Jagicom, je prikazivanje istine o zivotu i radu iseljenih Hrvata.

 Zvonimir B. Ranogajec

Krscanski TV producent

E-mail: zranogajec@ sbcglobal. net

 

 

 

 

  Na vrh