Početna

POLITIKA

EKOLOGIJA

 GOSPODARSTVO

Poveznice

Kontakt

 

Izbori i izborne teme

 

 

Poslije svakih izbora, u Hrvatskoj totalitarizam sve jači – u toj izbornoj farsi ne treba sudjelovati!

 

Hrvatski list 14. travnja 2005., str. 7

Idemo u EU, idemo u EU.... već mjesecima odjekuje Hrvatskom (a od nedavno i u “Laku noć Hrvatska” TV Nove), a vođa Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s Europskom unijom političar Ivica Račan prijeti ostavkom na svoju funkciju zbog, kako kaže, neozbiljnosti u pristupu odgođenim pregovorima. No, taj “film - već smo vidjeli”. Dok je bio predsjednik Vlade “dao je ostavku” da bi se riješio političara Budiše, a sa “družbom” u Saboru se dogovorio da ostavku u biti ne prihvate. No, sada bi mu ostavku narod, kada bi ga išta pitali, odmah sa zahvalnošću prihvatio, jer zaista je u svim svojim dosadašnjim “pregovorima” pokazao da nije baš talentiran za taj posao.

 

Sjetimo se samo što je “izpregovarao” i potpisao za Savudrijski zaljev, što za prava branitelja i njihovo slanje u Haag, zatim što je dogovorio za NE Krško – štetu od najmanje 2 milijarde USD, za opljačkane štediše Ljubljanske banke, o prodaji HT.... Zacijelo je sličnih “pregovora”, dogovora, ugovora... bilo još. Što li je još dogovorio što običnim smrtnicima – raji nije poznato?

 

Podsjetimo se kako se iznenada pojavila “potreba” za još jednim ministarstvom inozemnih poslova - nazvanim za europske integracije, jer nije imao dovoljno ministarskih fotelja za svoju petoglavu koaliciju. Njegov nasljednik, a po svemu sudeći i koalicijski partner, nedavno je razložno ukinuo jedno od ta dva ministarstva. Po djelovanju na međunarodnom planu i najznačajnijim “uspjehom” - izjednačenjem žrtve i agresora u krvavom ratu,  izgleda da su oba suvišna. No, nije ukinuo i ono treće – malo, hedonističko – za koje se točno ne zna, da li je za turizam ili inozemne poslove (uz još mnogo sličnog u MUP-u).  Po zbivanjima na unutarnjem planu – koja nikog ne zanimaju - izgleda da su i to, kao i neka druga, više nego suvišna, jer CK i tako o svemu odlučuje.

 

Od ponovnog dolaska, renoviranog do neprepoznatljivosti, HDZ-a na vlast, najvažniji i jedini zadatak političara je uvesti Hrvatsku u EU – Idemo u EU, idemo u EU.... Kakvo pokretanje gospodarstva i zapošljavanja? Kakva uspostava pravne države? Kakva zaštita elementarnih ljudskih prava? Kakvo poštivanje Ustava RH? Koga još od političara to zanima? Možda i u tome treba tražiti razloge odgode slavnog dana “D” političara iz Hrvatske - 17. ožujka.

 

O izuzetno dobro plaćenoj, iznenada postaloj “vrhunskoj stručnjakinji” za razminiranje u liku jedne od Račanovih supruga mnogo se pisalo. Razminiranje je već odavno vrlo unosan posao za one koji su oko njega (npr. trgovina poljima smrti - minskim poljima), ali ne i za one koji su u njemu – koji ga izvode – pirotehničare. Javnost je informirana i o propasti brodogradilišta Viktor Lenac, gdje je Račan također “pregovarao” i skromno spavao “pod stolom” u skučenoj jahti njegova prijatelja –  vlasnika jahte i brodogradilišta, sve dok se nisu posvađali.

 

Mnoge prljavštine naših nezamjenjivih političara uoči svakih tzv. izbora izlaze u javnost. Njihove “nestašluke” kad svečano obećaju da će se popraviti i da će sve učiniti za dobrobit puka – oni koji “biraju”, proleteri, neki kažu robovi u demokratskoj, feudalnoj Hrvatskoj  – tada zaborave.  Za “nestašluke” nitko ne odgovara. Bilo je, istina, i “moralnih ostavki”, da bi se “moralci” jednostavno premjestili iz jednih fotelja, npr. iz Vlade u druge u Sabor ili obratno.

 

Očito je da u Hrvatskoj tzv. izbori samo služe za razmjenu - prijenos “štafetne palice”, žezla, toljage, fotelje sa žigom... u vođenju pljačke i osiromašenja vlastita stanovništva i rasprodaji svega što je hrvatsko. To je samo razmjena između vrhuški partija – stranaka kćeri, netko bi možda rekao okota, bivšeg Saveza komunista. To su “izbori” za one koji će bolje i brže uništavati sve što je preostalo od Hrvatske, od onih prije njih. To se do sada, nakon Domovinskog rata događalo gotovo svaki puta sve žešće i brže nakon takvih “izbora”. Danas je u Hrvatskoj u biti isto totalitarno društvo kao i prije “demokracije” za vrijeme jedne partije, samo se njeni čelnici, dobrim dijelom bivši članovi CK SK, igraju višestranačja i demokracije i ne dozvoljavaju slobodne izbore u kojima bi se biralo osobe, a ne već u tzv. strankama “izabrane” vrhuške.

 

Dok je tako, u izbornoj farsi, u kojoj ima 555 tisuća birača više nego stanovnika s pravom glasa, nema svrhe niti sudjelovati. Jedan broj naivaca koji iz plemenitih pobuda za stvaranjem normalne pravne i socijalno pravedne države sudjeluje u tzv. izborima, izlažu svoja imena na listama, nema nikakve šanse i najčešće nema niti mogućnosti izložiti ono za što se zalaže. Stoga, vi sadašnji i budući proleteri ujedinite se – ima vas sve više. Složno “birajte” one - iste koji vas osiromašuju sve brže i djelotvornije, ali ja i zacijelo mnogi drugi u tome nećemo sudjelovati.

 

J. D., razoružani branitelj

 

 

Na vrh

 

2005-04-14