Početna

POLITIKA

EKOLOGIJA

 GOSPODARSTVO

Poveznice

Kontakt

 

Kako vladaju vladari

 

 

 

Iako je novinar Tomislav Klauški Mesićev čovjek u Slobodnoj Dalmaciji, ovo svejedno otvara puno pitanja o tome što Hrvati stvarno žele i jeli to upravo ono – što imaju.

Zdeslav Hrepić
------------------------------------------------------

Popularnost političara nakon dva mjeseca izjednačene borbe
Mesić odmaknuo Sanaderu

Tomislav Klauški
 Slobodna Dalmacija
http://www.slobodnadalmacija.hr/20040706/novosti02.asp

ZAGREB - Nakon dva mjeseca izjednačene borbe, predsjednik Stjepan Mesić uspio je odmaknuti premijeru Ivi Sanaderu u utrci za najpopularnijeg hrvatskog političara.
Najnoviji rezultati istraživanja javnog mišljenja agencije "Promocija plus" iz lipnja ove godine pokazuju da je Mesiću popularnost porasla četiri posto, a Sanaderu pala jedan posto, iako je dobio status kandidata za EU i otvorio autoceste.
Popularnost Jadranke Kosor nije se pomaknula ni za milimetar u odnosu na svibanj, unatoč njezinim intenzivnim promidžbenim akcijama.
Jedina utjeha za HDZ je u činjenici da je još uvijek uvjerljivo najsnažnija stranka na političkom nebu, s punih deset posto ispred SDP-a, kojemu je popularnost minimalno porasla.
Među događajima koji su obilježili lipanj, prometne nesreće izjednačile su se po važnosti s dobivanjem statusa kandidata za EU i otvaranjem autocesta prema Rijeci i Dalmatine.
Upola manju pozornost dobile su akcije rušenja bespravne gradnje, a ispuhao se i slučaj Severina. Samo 0,2 posto ispitanika među događaje koji su obilježili lipanj svrstalo je Dan državnosti, a jednaki broj ih smatra da je lipanj obilježila smrt Stipe Šuvara.
Najava odlaska Mirka Norca u Haag nalazi se na posljednjem mjestu, sa samo 0,1 posto ispitanika.

T. KLAUŠKI

 

Na vrh

 

2004-07-06