Početna

POLITIKA

EKOLOGIJA

 GOSPODARSTVO

Poveznice

Kontakt

 

Kako vladaju vladari

 

 

  Mesić: Terorizam, droga i aids najveće pošasti svijeta

Hina
Vjesnik
http://www.vjesnik.hr/html/2004/06/27/Clanak.asp?r=unu&c=2

PULA - Predsjednik Stjepan Mesić u subotu je u povodu Međunarodnog dana borbe protiv ovisnosti posjetio Službu za prevenciju ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, gdje se u razgovoru s voditeljicom te službe dr. Katarinom Mešin te skupinom roditelja i ovisnika upoznao s programom odvikavanja i liječenja od ovisnosti.
Prije toga predsjednik Mesić posjetio je obitelj bivše ovisnice i zatvorenice u Požegi, Varije Bastiančić, koju je osobno prije dvije godine pomilovao, te je na slobodu puštena nakon dvije godine izdržavanja zatvorske kazne od dosuđene tri i pol.
Odgovarajući na novinarska pitanje, hrvatski je predsjednik rekao kako su najveće pošasti današnjeg svijeta terorizam, droga i aids.
»Danas trebamo eliminirati ove negativne elemente globalizacije«, poručio je Mesić. Dodao je da u borbi protiv ovisnosti nije dovoljno izliječiti ovisnika, nego je važno da on promijeni ambijent, gdje, po njegovim riječima, »dolazi do korozije«, a to je zadaća za državnu i lokalnu razinu, za stručne institucije i posebice za obitelj.
Po njegovim riječima, najviše koristi u svemu, kako je rekao, imaju »pljačkaši i razbojnici koji na ljudskoj nesreći zarađuju milijune i stvaraju vlastite imperije«. (Hina)

 

Na vrh

 

2004-06-27