Početna

POLITIKA

EKOLOGIJA

 GOSPODARSTVO

Poveznice

Kontakt

 

Kako vladaju vladari

 

 

  Nize je reakcija Dr. Molaka na Mesicevu izjavu da bivsa vlast nije progonila branitelje. U medjuvremenu je do mene posredno dosao i zanimljiv osvrt na Dr. Molakovo pismo. Njega mozete naci na dnu stranice.
Zdeslav Hrepic

----------------------------------------------------

 -----Original Message-----
From: Branimir Molak [mailto:bmolak@globalnet.hr]
Sent: Tuesday, February 17, 2004 1:43 PM
To: Stjepan Mesic
Subject: NIJE ISTINA PREDSJEDNICE

PREDSJEDNIKU REPUBLIKE HRVATSKE  (na ruke)

Zagreb, 17. veljače 2004.

U današnjem Večernjem listu (utorak 17.2.2004. str 2-3), u članku: "Laž je da je bivša vlast progonila branitelje" izjavili ste, ako je točno preneseno, između ostalog i slijedeće: "Laž je kad pojedini ministri iz ove vlade govore kako je bivša vlast progonila branitelje. Ja sam dio te bivše vlasti, jer sam izabran 2000. godine i sigurno bih reagirao da je netko progonio branitelje." "Prošla vlast dala je braniteljima koliko je mogla, nemam ništa protiv da im ova da više, ali ne smije se govoriti da je netko progonio branitelje kad to nije istina."

Podsjećam Vas da to što ste izjavili nije točno, jer ni do danas niste odgovorili na pismo koje sam Vam uputio 25.11.2003. i ponovno 30.12.2003. (u prilogu). Vaši savjetnici već godinama znaju što se zbiva (ako želite poslat ću Vam informacije o tome kada su informirani), a promjena u odnosu prema braniteljima, znanstvenicima i stručnjacima nema. Može jedino biti da niste informirani o onome što se u Hrvatskoj događa, ali to je onda Vaš problem (organizacije Vašeg ureda).

Da bih Vas podsjetio što je trebalo napraviti u jednom važnom području za sigurnost stanovnika, a o čemu prema Vašim izjavama zacijelo niste informirani, šaljem Vam naš tekst sa skupa (koji Vaši savjetnici već odavno imaju), kojem ste bili pokrovitelj, održana u Zagrebu 25.-27.9.2002. O tom problemu i teškom šikaniranju branitelja-znanstvenika-stručnjaka obavijestio sam Vas i u mojim tekstovima objavljenim u Vjesniku 23. i 24. 9. 2003. koje sam Vam poslao 25.11. Sada trabunjaju o uspostavi sustava o kojem gotovo ništa ne znaju i besmislenom prijedlogu tzv. zakona o zaštiti spašavanju kojeg "guraju" u Sabor, između ostalih i oni koji su ga srušili 1994. Jedina svrha toga, valjda je, da se javnosti prikaže da nešto u Hrvatskoj postoji za slučaj izvanrednih stanja, kako bi se smanjio otpor javnosti poslu Družba-Adrija za koji se predano zalažete. Postavlja se pitanje zašto kao "dio te bivše vlasti od 2000. godine" u četiri godine svog mandata niste ništa poduzeli da se spomenuto izuzetno važno sigurnosno pitanje riješi i zaustavi šikaniranje branitelja, jer niste Vi fikus.

Na osnovi Vaše izjave postavlja se i pitanje: Zar se o proganjanju branitelja u Hrvatskoj ne smije niti govoriti? Hrvati u Hrvatskoj ponovno su sve više građani drugog reda kao što su bili do oslobađanja od velikosrpske hegemonije i agresije, a branitelji-znanstvenici-stručnjaci  trećeg su reda. Do kada predsjedniče?

Dr. Branimir Molak, dipl.inž.

----------------------------------------------------- 

"Lijepo to pisete ali slabe vajde od svega toga ... nazalost, to je kao da pisemo 1989. godine 5. Armijskoj oblasti da Vam se cini da su neka ljudska prava ugrozena, a oni ne reagiraju ... moramo konacno svi shvatiti da smo pod okupacijom idiota, prevaranata, veleizdajnika i to tako debelokoznih da ... nikakve mirne i demokratske metode ne priznaju ... to je bulumenta političkih primitivaca i pobunjenika koja vlada svima nama, i nazalost ... ono sto ste prozivjeli Vi, ja i stotine tisuca hrvata od strane "nasih" vlasti moze se usporediti samo sa zlocinima Sadama Husseina prema narodu Iraka ...

 

Na vrh

 

2004-02-17