Početna

POLITIKA

EKOLOGIJA

 GOSPODARSTVO

Poveznice

Kontakt

 

Antidemokratski demokrati

2006-04-26

Dr. Ivo Derado

Ako je istina što piše gospodin Selimović u kolumni S.D. od 18.4.2006. onda je to šok  za sve socijaldemokrate u Hrvatskoj koji demokratski misle.    U jednoj jedinoj rečenici  Račan  izražava dvije kontradiktorne nedemokratske tvrdnje. Za njega je Tito diktator najdržavnik, a tzv. komunističko samoupravljenje najideja.

Diktator kao utjelovljenje par excelens državnika je tragikomična slika za jednog predsjednika socijaldemokrata. Selimović tu pljusku za Hrvate  demokrate intrepretira na dva načina. Prvi način,  da Račan time pokušava predobiti  većinu lijevih glasača, izgleda mi apsurdnim. Bilo bi sizofrenički, da  za ljude,  koji su nedavno živote davali za oslobođenje od komunizma i Jugoslavije,   Tito, predstavnik i organizator tih pošasti za hrvatski narod, postane izborna atrakcija! Meni se čini da je druga intrepretacija, da vuk dlaku mijenja ali ne ćud, racionalnija za hrvatski narod i time prihvatljivija za Europsku zajednicu. 

Samoupravljanje kao najideja, je istinita za jedno slobodno demokratsko društvo, ali kontradikcija in adjecto (kao crveno crnilo) u zemlji gdje jedna partija ima neogranični monopol u ekonomiji i društvu.

Nadalje još jedan „demokratski“ biser donijela je gospođa Karlović-Sabolić u S.D. od 3.4.2006. Podpresjednica SDP-a, Antunović, javno izjavljuje: „ Bojim se da je Sanader, s obzirom na njegovu profašističku politiku, talijanskom premjeru ponudio hrvatsku Dalmaciju i Istru!“ Rečenica je tako glupa i bezvezna da bi se u anglosaskim zemljama nazvala bullshit.

Ovakve izjave predsjednika i podpresjednice u jednoj demokratskoj i slobodnoj zemlji morao bi biti menetekel za sve članove SDP-a. Vrijeme je da se oslobode čim prije tih nedemokrata iz njihove sredine. 

Gospodinu i gospođi bih preporučio da svoju bolesnu nostalgiju utaže u novoj komunističkoj partiji s „chip“ amblemom i ne ruše nepromišljeno tako važnu i nužnu demokratsku lijevicu u hrvatskoj politici.. 

 

 

 

  Na vrh