Početna

POLITIKA

EKOLOGIJA

 GOSPODARSTVO

Poveznice

Kontakt

 

I dalje sanja Veliku Srbiju
 

2004-06-23

http://www.iskon.hr/vijesti/page/2004/06/23/0030006.html  

I dalje sanja Veliku Srbiju

 

 

 

Tomislav Nikolić, predsjednički kandidat Srpske radikalne stranke i zamjenik Vojislava Šešelja, ponovio je da je njegov san i dalje 'granica Karlovac - Karlobag - Virovitica'.

 


"Ja ću tu granicu sanjati dok sam živ i moja djeca će je sanjati. Makar nikad ne pobijedio na izborima, ne mogu reći da je Hrvatska demokratska zemlja kad je pobila tolike ljude, a ostale protjerala sa svoje zemlje. Vječno ću sanjati tu granicu, ali to ne znači da se zbog toga mora voditi rat i ne znam kako to više objasniti", rekao je Tomislav Nikolić u intervjuu novosadskom Dnevniku od srijede.

"Ako je ideja Velike Srbije problem za Europsku uniju, tražit ću suglasnost parlamenata Srbije, Crne Gore i SiCG da predložim predsjednicima balkanskih država da stvorimo oazu mira na Balkanu. Da uništimo svo oružje. Ako mi SAD i Rusija daju jamstva, predložit ću da Srbija prva uništi naoružanje, pa neka počnu ostali", objasnio je Nikolić istu temu beogradskom dnevniku Blic.

Na pitanje "kako će kao predsjednik komunicirati s hrvatskim dužnosnicima", Nikolić je odgovorio da ga Hrvatska "treba uvjeriti da je demokratska zemlja".

"Nijedan građanin Srbije nije ugrožen zato što nije Srbin. Kad u Hrvatskoj nijedan građanin ne bude ugrožen zato jer nije Hrvat, možemo razgovarati. Tamo su ugroženi Srbi", kaže Nikolić, dodajući da niti s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem ne bi kontaktirao.

"Što ja imam s njim surađivati? On je podržao Tadića. Mesić je čovjek koji je razbio SFRJ. O čemu da s njim razgovaram?", rekao je Nikolić.

Drugi krug predsjedničkih izbora, u kojem će se oko 6,5 milijuna birača opredijeliti između kandidata radikala Tomislava Nikolića i predsjednika Demokratske stranke Borisa Tadića, održat će se u nedjelju, 27. lipnja.

 

 

IskonInternet

23.06.2004.

 

    

 

  Na vrh