Početna

POLITIKA

EKOLOGIJA

 GOSPODARSTVO

Linkovi

Kontakt

 

Cementare

 

 


Otvoreno pismo Tomislava Lerotića Vinku Janjaku povodom njegovog podizanja zelene zastavice u osnovnim školama

Pravi čovjek za RMC-ovu filijalu Balkan

Dobar dan gospodine Janjak,

cestitam Vam na uspjesnoj medijskog promociji RMCa uoci Dana planeta Zemlja.

Medijski profesionalno, za image RMCa (nakon Jadra i ugljena-smeca, pardon petrol-koksa) jako korisno.

U nasoj zupaniji ima mnogo volontera koji se destljecima, jos mnogo prije vaseg dolaska u Hrvatsku, angaziraju na polju zastite okolisa. Bez naknade, novaca,poklona, kumstva....

Nitko tim vrijednim osobama nije ponudio da dizu zastavu.

Ali, oni pravi vjerojatno to nebi ni radili. Tim volonterima je stran (eko)folklor, gdje se djeca zlorabe za neciju promociju kako bi se zaboravio otpusteni radnik (sta bi rekli sv. Kajo i Jure ?), Jadro, prasina, kave, ugljen, perol-koks-otpad, 15000 potpisa .... cujem da Vam Ministarstvo zastite okolisa priprema godisnju nagradu, TC Koromacno ju je vec dobila.

Vas intervju u Nedjeljnjoj dalmaciji kojim neupucenog novinara i citatelje "preveli zedne preko vode" /dvije pune stranice, a da nije spomenut ugljen, petrol-koks ili spaljivanje komunalnog otpada/ takodjer je potvrda vaseg svestranog umijeca.

Zaista, moje cestike RMCu, odabrao je pravog covjeka za Filijalu Balkan.

Dopustite da Vam ponovim pitanje na koje mi gospodja Mratovic nije odgovorila:

Na 1. sastanku povjerenstva za pracenje programa sanacije u tvornicama dC RMCa, 19. 12. 2001., g. Ante Pribudic, clan udruge za zastitu okolisa ZIVOT, Sv. Kajo upitao je predstavnika Ministarstva, gosp. Belamarica, zasto udruge nisu dobile rjesenje o prihvacanju studije utjecaja na okolis i kako Ministarstvo obrazlaze da je studija prihvacena, a da nije razmatran i utjecaj na more, sto je bila primjedba Instituta za ocean. i ribarstvo.

Prije nego sto je gosp. Belamaric odgovorio, prekinuli ste diskusiju upozorivsi gosp. Pribudica da to nije tema sastanka, te da takve razgovore moze voditi s predstavnikom Ministarstva izvan podrucja DC-a ,a dok je u njihovim prostorijama moze razgovarati samo o zadanoj temi.

Ova vasa intervencija NIJE zabiljezena u zapisniku, kojeg je pisala gospodja Tomac.

Volio bih znati zasto? 

Za nas je pitanje, kao i Vas odgovor jako vazno. 

Srdacno vas pozdravljam

Tomislav Lerotic´

 

Na vrh

 

2002-04-21