Početna

POLITIKA

EKOLOGIJA

 GOSPODARSTVO

Linkovi

Kontakt

 

Cementare

 

 

 

Falsificiranje zapisnika

U ovom dopisu radi se o reakciji gospodje Goranke Adam na DC-ovo falsificiranje zapisnika sa 2. sjednici Povjerenstva za praćenje provedbe Programa sanacije DALMACIJACEMENT-RMC Group d.d. Kaštel-Sućurac, koja je održana 15.03.2002.

Gospodja Adam koja je sastanku prisustvovala u ime ekoloskih udruga zajedno sa prof. Stankom Ursicem. Ministarstvo za zaštitu okoliša i prostornog uređenja predstavljali su Ante Belamarić i Ante Mijač, Županiju splitsko-dalmatinsku Tomislav Mihotić, Grad Solin Renato Prkić, Grad Kaštela Ivan Čagalj i Općinu Klis Zlatko Rožić.

Cinjenice iskazane u pismu lijepo oslikavaju tzv. DC-RMC "grupu" i probisvjete okupljene u toj skupini.

-----------------------------------------------------------

 -----Original Message-----
From: Goranka Adam
Sent: Thursday, May 02, 2002 10:34 PM
To: morana.mratovic
Subject: zapisnik

Poštovana gđo Mratović,

danas sam primila poštom zapisnik sa 2. sjednice Povjerenstva za praćenje Programa sanacije... Ne znam zašto vam je trebalo 1,5 mjesec za napisati i poslati ovaj zapisnik, osim ako ne računate na loše pmćenje sudionika sastanka. Zapisnik je trebao biti napravljen odmah nakon sastanka i potpisan od svih sudionika sastanka. Ja, međutim, nemam loše pamćenje i nikada na bih potpisala ovaj zapisnik jer nije točan.Možda će reagirati i drugi sudionici sastanka, jer nisu napravljeni propusti samo glede moje diskusije, a možda i neće ako smatraju da nije važno što piše u jednom zapisniku kad je ionako već sve rješeno. Želim Vas podsjetiti: Ja sam, nakon što sam pročitala točku 4. iz Rješenja Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja, postavila pitanje gosp. Belamariću što Ministarstvo podrazumjeva pod alternativnim gorivima čija se upotreba, između ostalog, predlaže za smanjivanje emisije CO2 do 2008. god. Gosp. Belamarić mi je odgovorio da su to stare gume i drugi otpad. Tada je reagirao gosp. Rako koji je rekao da u ovom trenutku DC ne namjerava spaljivati otpad jer  nije zato spreman. Na moje pitanje da li će u nekom budućem trenutku ipak spaljivati otpad, on je odgovorio da sada ne može govoriti o tome što će biti ubuduće, jer to se nikad ne zna. Gosp. Mihotić je rekao da se on smatra prozvanim ( što nije bila moja namjera ) te je naglasio da Županija splitsko-dalmatinska ne planira problem otpada u ovoj regiji rješavati spaljivanjem u DC-ovim pećima. Ja sam rekla da mi je to poznato i da nisam mislila na naše smeće, već na strani otpad s obzirom da se RMC bavi i sa zbrinjavanjem otpada. Na to mi je odgovoreno da za uvoz otpada trebaju dozvole itd. itd. U Zapisniku nije navedena ni izjava gosp. Prkića koji je rekao da kao zastupnik grada Solina mora reći da se Vječe grada Solina izjasnilo na svom sastanku protiv uvođenja ugljena i petrol-koksa kao pogonskog goriva u DC-u. Mislim, da su navedene primjedbe dovoljne da se zapisnik ne smatra vjerodostojnim. U svakom slućaju, ni tada, a ni poslije tog sastanka nitko nas još nije uvjerio da do 2008. god. neće biti spaljivan i otpad u vašim pećima. Što se dozvole za uvoz tiče, znamo da to vama ne predstavlja  problem. Jedno putovanjce u Švicarsku i dozvole dolaze po želji. Ali i mi znamo što nam je radit! Ministar je danas jedan, sutra drugi, a mi smo ovdje bili i ostat ćemo. Računajte s tim.

Goranka Adam

Na vrh

 

2002-05-02