Početna

POLITIKA

EKOLOGIJA

 GOSPODARSTVO

Poveznice

Kontakt

 

2006-12-01

Zeleno svjetlo centru za otpad u Lećevici  

http://www.kastela.org/index.php?option=content&task=view&id=3255&Itemid=2

Autor O. Koharević (S. Dalmacija)   Petak, 01 Prosinac 2006

Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uređenja prihvatilo je Studiju utjecaja na okoliš za izgradnju županijskog centra za gospodarenje otpadom Lećevica, čime je otklonjena i posljednja prepreka oko izgradnje ovog centra na predjelu Šilovića doći. Potvrdio je za Slobodnu Dalmaciju Tomislav Mihotić, županijski pročelnik za prostorno uređenje, komunalne poslove, graditeljstvo i zaštitu okoliša.

Stoga će danas u Kladnjice stići i resorna ministrica Marina Matulović-Dropulić koja će s Mihotićem predstaviti projekt.

Nakon predstavljanja projekta, ugovor o zajedničkom ulaganju u izgradnju vodoprskrbnog sustava budućeg centra potpisat će u ime općine Lećevica načelnik Ante Bara«, a u ime Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mlađineo. Projekt "Županijskog centra za gospodarenje komunalnim otpadom" na predjelu Šilovića doći već se više puta našao na meti kritika Udruge "Rast", pa valja očekivati da ni ovo potpisivanje ugovora neće proći bez predstavnika te udruge.

Inače, za ovaj je projekt Europska unija CARDS programom već izdvojila 400 tisuća eura, a vjerojatno će projekt županijskog centra dovesti i brojne strane investitore.

Izvor: Slobodna Dalmacija

 

 

 

  Na vrh