Početna

POLITIKA

EKOLOGIJA

 GOSPODARSTVO

Poveznice

Kontakt

 

Nekretnine

 

 

 

Agencije za nekretnine imaju u ponudi brojne otoke
Četvorni metar i po 6 eura

http://www.vecernji-list.hr/newsroom/news/croatia/34741/index.do
Večernji List, 3. srpnja 2004.
Vijesti, Hrvatska, Jadran
Autor Goran ŠIMAC

Trenutačno u ponudi imamo sedam otoka, a cijene se kreću od 6 do 13 eura po četvornome metru, ovisno o tome je li otok pošumljen ili je golet s malo raslinja. Na svim tim otocima zasad nije dopuštena gradnja objašnjava Jasminka Biliškov, vlasnica agencije Biliškov nekretnine.

Na otočić u blizini kornatskog arhipelaga površine 180 tisuća četvornih metara, koji se prodaje za milijun eura, oko je bacilo jedno hrvatsko poduzeće.

U slučaju toga otoka uputili smo dopis Vladi radi mogućeg prvokupa, premda zakon još nije stupio na snagu. Još nismo dobili odgovor od Vlade kaže vlasnica agencije. Na internetskim stranicama tvrtke oglašava se i prodaja šibenskog otoka površine 60 tisuća četvornih metara na kojem se za 2,5 milijuna eura može dobiti i borova šuma, vez za brod i kuća. Otok od 300 tisuća kvadrata u kornatskom arhipelagu s pripadajućim pojatama prodaje se za 1,5 milijuna eura. Neki vlasnici iz Murtera htjeli bi pak prodati otočić u sklopu Nacionalnog parka Kornati, no u agenciji procjenjuju da prodaja neće ići lako.

 

Na vrh

 

2004-07-03

Prijedlog hitnih izmjena Zakona o otocima i nakon više mjeseci još nije upućen u proceduru

 

669 otoka za prodaju